Historik
I historiens begynnelse var vi två kvinnor som båda hade funderat på att bilda en renodlad tjejklubb, men inte kommit till skott. Under våra resor träffade vi sedan ytterligare tre tjejer med samma tanke.

Oktober -01 satte vi oss ner och drog upp riktlinjer för vilka värderingar och tankar som skulle vara specifikt för just vår klubb.

I den fornnordiska mytologin talas det om att Oden bildade en armé av kvinnor i Asgård som han kallade Valkyrior. Ett gäng kvinnor bland alla män. Därmed bildades hojklubben Valkyria.

Genom en tattuerare fick vi så småningom en ryggmärke vi med stolthet idag bär på våra ryggar. Vår önskan var att köra enligt sverigemodellen och tog därigenom kontakt med Zillen. Då ingen annan tjejklubb tidigare kört enligt modellen fick vi först efter lång övertalning göra det på prov den 3 november 2001. Efter att vi kört kors och tvärs genom vårt avlånga land i ett år var det då dags för regionen att besluta om vi gjort oss förtjänta av att få bära vårt ryggmärke eller inte.

Det blev en nervös väntan på slutbesked. Vi blev godkända och den 2 november 2002 blev vi fullvärdiga och fick bära ryggmärke.

Den 1 maj 2005 skaffade vi oss vår första riktiga klubblokal. Renovering påbörjades genast och den 21 maj hade vi inflyttningsfest. Många mil senare är vi här idag. Valkyriornas främsta policy är att köra hoj, åka på träffar och möta likasinnade men framförallt, att ha skoj.

Copyright © 2010-2018 Valkyria MC
Website design and production is Copyright © 2010-2018 Indecta AB